Mentoren voor zij-instromers gezocht!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Krijg jij energie van het begeleiden van startende leraren? Voion is op zoek naar leraren die ooit als zij-instromer zijn begonnen en die de mentor willen zijn van nieuwe zij-instromers die in het schooljaar 2024-2025 starten als leraar. Als mentor ben je een buddy die de cultuurverschillen tussen bedrijfsleven en de wereld in een school begrijpt, die hiërarchisch op gelijk niveau staat als de mentee en daardoor een luisterend oor kan bieden. Ben of ken jij iemand die als mentor kan optreden?

Herkenning ervaringen is helpend
Zij-instromers die uit een kantoorbaan stappen om als leraar het onderwijs in te gaan, lopen tegen cultuurverschillen aan. Om te zorgen voor een zachte landing in het onderwijs koppelen we ervaringsdeskundigen) aan nieuwe zij-instromers, gebaseerd op een mentor-mentee relatie. Onderzoek laat namelijk zien dat goede begeleiding vanuit eigen ervaring de meest genoemde succesfactor is voor het laten slagen van een zij-instroom traject.

Meld je aan voor een oriënterend gesprek
Voor het schooljaar 2024-2025 is Voion op zoek naar nieuwe mentoren die één of meerdere mentees willen begeleiden.
Als je geïnteresseerd bent of meer wilt weten, meld je dan aan voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.
In het vrijblijvend (online) oriëntatiegesprek kun je vragen stellen en kun je aangeven wat jij belangrijk vindt bij de matchmaking. Als je na het gesprek nog steeds enthousiast bent, gaan we op zoek naar een of meerdere mentees. Om tot een goede match te komen tussen mentor en mentee worden er kennismakingsgesprekken ingepland. Als de matchmaking goed is gelukt, dan start het mentorschap bij de aanvang van het schooljaar 2024-2025.

Lees meer op de website van Voion