Ze komen eraan: de conceptkerndoelen digitale geletterdheid en burgerschap

geplaatst in: Geen categorie | 0

SLO ontwikkelt samen met het onderwijsveld conceptkerndoelen voor de nieuwe leergebieden burgerschap en digitale geletterdheid. De opdracht om kerndoelen te ontwikkelen voor deze twee leergebieden vraagt extra aandacht, omdat er nog geen bestaande kerndoelen zijn. De kerndoelen die de kerndoelenteams met leraren en vakexperts ontwikkelen zijn niet alleen nieuw, maar hangen samen met andere leergebieden die onlangs gestart zijn met de ontwikkeling. De afronding van deze conceptkerndoelen vraagt daarom iets meer tijd. SLO levert de conceptkerndoelen burgerschap en digitale geletterdheid in plaats van eind 2023, begin maart 2024 op.

Meer lezen? Lees de Kamerbrief van 28 november 2023

Het kerndoelenteam burgerschap werkt hard aan de laatste puntjes op de i. De advieskring heeft het team feedback gegeven op de conceptkerndoelen. Wat hield die feedback in? En hoe zijn de conceptkerndoelen nu ingedeeld? Jildou Dooper (procesregisseur), Femke van der Ster (voorzitter advieskring) en Saskia de Bie-Kleinveld (teamlid en vakexpert gericht op po) praten je bij over de actualisatie in dit artikel.