Webinar ‘Wat kan je doen aan eenzaamheid onder jongeren?’

geplaatst in: Geen categorie | 0

Op 14 december van 15.00-16.30 uur organiseert de VO-raad, namens de Kenniscommunity NP Onderwijs, een webinar over eenzaamheid onder jongeren. Vergroot je kennis over dit thema en wat jij als onderwijsprofessional kan doen om eenzaamheid onder jongeren aan te pakken.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat bijna twee derde van de Nederlandse jongeren zich eenzaam voelt; ruim een vierde voelt zich erg eenzaam. De laatste jaren is de eenzaamheid onder jongeren ook sterk toegenomen. Kennis over deze groeiende problematiek en hoe je als onderwijsprofessionals deze jongeren kan helpen, is echter nog niet altijd voldoende voorhanden op scholen.

Inhoud webinar
In dit webinar zal Jolande van Gerwe – expert op het gebied van eenzaamheid onder jongeren en directeur van stichting Join Us – je bijpraten over het thema eenzaamheid, hoeveel jongeren zich eenzaam voelen en wat hiervan de gevolgen zijn. In het tweede deel van het webinar is er veel aandacht voor wat jij als onderwijsprofessionals kunt doen om eenzaamheid onder leerlingen aan te pakken en hen weer beter in hun vel te laten zitten. Hierbij worden ook veel ervaringen en goede voorbeelden uit de onderwijspraktijk gedeeld. Tot slot is er ruimte voor vragen van deelnemers.

Voor wie?
De sessie staat open voor schoolleiders, zorgcoördinatoren, docenten en andere professionals uit het vo en vso. Ook geïnteresseerden op het gebied van welbevinden van leerlingen in het vo en (v)so zijn van harte welkom.

Aanmelden kan tot 12 december