Onderzoek naar loopbaanpaden van OOP’ers

geplaatst in: Geen categorie | 0

Voion onderzoekt de loopbaanpaden en ontwikkelmogelijkheden van onderwijsondersteunend personeel (OOP) in het voortgezet onderwijs. Groeien OOP’ers door, en zo ja, welke loopbaanstappen maken zij? De verzamelde informatie wordt gebruikt om een informatiepunt voor OOP’ers verder in te richten. Ben jij OOP’er, schoolleider of HRM-adviseur? Vul de vragenlijst in.

Meer zicht op ontwikkelmogelijkheden
De afgelopen jaren hebben OOP’ers een steeds grotere plek ingenomen in het onderwijs. Dankzij de NPO-gelden is deze groep nog verder gegroeid. Maar hoewel de rol van de OOP’er groter is geworden, is deze groep onderbelicht. Het is daarom belangrijk dat er meer onderzoek wordt gedaan naar deze groep. Zodra het gaat over doorontwikkelen, is het vaak voor zowel de schoolleider als de OOP’er onduidelijk welke mogelijkheden er precies zijn. Dat is een gemiste kans; inzicht in loopbaanpaden is helpend voor de ontwikkelkansen en het behoud van de OOP’er.

Vul de vragenlijst in
We onderzoeken de doorgroeimogelijkheden van OOP’ers, binnen de huidige OOP-functie én naar een andere functie. Om een zo volledig mogelijk beeld van de mogelijke loopbaanpaden te krijgen, vragen we niet alleen OOP’ers, maar ook schoolleiders of HRM-adviseurs om een vragenlijst in te vullen.

  • Ben jij schoolleider of HRM-adviseur? Dan vragen we jou om in de vragenlijst voor alle OOP-functies binnen jouw organisatie aan te geven wat mogelijke loopbaanstappen zijn.
  • Ben jij een OOP’er? Dan vragen we jou om de persoonlijke vragenlijst voor OOP’ers in te vullen. Met deze vragenlijst krijgen we inzicht in de doorgroeimogelijkheden en loopbaanstappen van jou als OOP’er.

Naar de linkjes voor beide vragenlijsten

Heb je vragen over het onderzoek?
Stuur een e-mail naar Irma Nentjes, adviseur onderwijsarbeidsmarkt, i.nentjes@caop.nl.