In één oogopslag zicht op de arbeidsmarktsituatie in het PO

geplaatst in: Geen categorie | 0

Hoe groot is het personeelstekort in het onderwijs? Hoeveel nieuwe leraren, onderwijsassistenten en lerarenondersteuners worden er momenteel in jouw regio opgeleid? En hoe beoordelen mensen die in het onderwijs werken hun werk? Met de tweejaarlijkse Onderwijsatlas zet het Arbeidsmarktplatform PO zich in voor een evenwichtige en toekomstbestendige arbeidsmarkt in het primair onderwijs. De nieuwste editie viel begin november bij alle scholen en besturen op de mat. Met deze editie willen we de sector ondersteunen om een goed beeld te krijgen van de aard en omvang van uitdagingen op de onderwijsarbeidsmarkt.

De Onderwijsatlas van het Arbeidsmarktplatform PO is speciaal voor schoolleiders, beleidsmakers en HR-adviseurs die willen weten hoe de huidige arbeidsmarkt in het primair onderwijs ervoor staat. Met een breed scala aan landkaarten, grafieken en tabellen worden uitdagingen en ontwikkelingen op het gebied van personeelstekorten, beleid en werkomgeving in één oogopslag zichtbaar. Zo kun je de situatie van jouw schoolorganisatie vergelijken met de arbeidsmarktsituatie in jouw regio én met andere regio’s en landelijke trends. Dat biedt waardevolle inzichten en analyses die nodig zijn om een effectief, strategisch (personeels)beleid te ontwikkelen en de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.