Advies aan werkgevers: faciliteer griepprik onderwijspersoneel

geplaatst in: Geen categorie | 0

Sociale partners in het voortgezet onderwijs, waaronder de FvOv/NVOP, adviseren werkgevers om hun onderwijspersoneel in de gelegenheid te stellen om een griepprik te halen als zij dat willen. Aanleiding hiervoor is een advies van de Gezondheidsraad aan het kabinet waarin het onderwijs expliciet wordt genoemd als sector met een verhoogd risico op griep.

De Gezondheidsraad, het onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan voor de regering en parlement, concludeert in haar rapport dat werknemers die in een kleine ruimte vaak nauw contact hebben met anderen, zoals in het onderwijs, een verhoogd risico hebben op een griepinfectie. Bij de verhoogde risico’s spelen volgens de Gezondheidsraad meerdere factoren mee, zoals de omvang van de ruimte en de ventilatie, maar ook de duur, de frequentie, het aantal contacten en de intensiteit van de contacten.

Lees meer bij Voion