Website Impuls open leermateriaal

geplaatst in: Geen categorie | 0

Het gebruik van open leermateriaal zorgt voor nog beter passend onderwijs voor leerlingen, leukere lessen en meer werkvreugde voor leraren. Daarom zet de overheid vol in op het stimuleren van open lesmateriaal op scholen. Op deze website lees je alles over het maken, gebruiken en inpassen van open leermateriaal op school.

Open leermiddelen zijn een waardevolle bron voor iedereen die op zoek is naar educatieve hulpmiddelen zonder de beperkingen van auteursrecht of copyright. Dit soort leermateriaal omvat een breed scala aan items, zoals educatieve video’s, werkbladen en complete lessenreeksen en collecties. De kracht van open leermiddelen ligt in hun open licentie, waardoor iedereen ze kan downloaden, gebruiken en aanpassen naar eigen behoefte. Dit maakt het onderwijs inclusiever en beter passend voor elke individuele leerling, klas of leerrichting. Kortom: als je op zoek bent naar hoogwaardig lesmateriaal dat gratis en aanpasbaar is, dan zijn open leermiddelen de perfecte keuze.

De website is ingericht voor gebruikers, makers en scholen (tips over bijvoorbeeld beleid en toepassingen). Zo krijg je altijd de juiste informatie!