Twaalf genomineerden verkiezing Leraar van het Jaar 2023 bekend

geplaatst in: Geen categorie | 0

Twaalf inspirerende leraren zijn genomineerd en gaan door naar de volgende ronde!
Op 6 september kozen de vier beroepsjury’s, bestaande uit leraren uit het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar (beroeps)onderwijs, deze twaalf leraren. Wederom een lastige klus om uit honderden bevlogen leraren weer een top drie per sector te selecteren. Bij de beoordeling hebben de juryleden onder andere gekeken naar hoe deze leraar het maximale uit alle leerlingen haalt, het onderwijs vormgeeft, zich continue ontwikkelt en of deze leraar een goede ambassadeur is voor het leraarschap.

Dit zijn de kandidaten die kans maken op de titel Leraar van het Jaar 2023:

  • Primair onderwijs: Helen de Lange (OBS de Veldrakker), Niels Verhoeven (Montessori Breda), Cora Posthumus (Taalcentrum Almere)
  • Speciaal onderwijs: Ardi Sanwikrama (RENN4 De Atlas), Eva Slootweg (Koninklijke Visio Rotterdam), Magda Pattiiha (Bredero College)
  • Voortgezet onderwijs: Sandra Damhuis (Porteum College), Joost van Soest (Maris College), Pieter Uittenbogaard (Sint Maartenscollege)
  • Middelbaar beroepsonderwijs: Michael Maissan (ROC Gilde), Jeffrey Kok (Graafschap College), Lieke Brugman (ROC A12)

Op donderdag 5 oktober – de Dag van de Leraar – is de volgende ronde van de verkiezing Leraar van het Jaar. De twaalf leraren gaan die ochtend in gesprek met de vakjury’s, onder voorzitterschap van de huidige Leraren van het Jaar. De vakjury’s bestaan uit een aantal (onderwijs)deskundigen per sector en zij kiezen de uiteindelijke vier winnaars.

De verkiezing vindt ’s middags plaats, bij College de Brink in Laren. Andrew Niemeijer, voorzitter Stichting Leraar van het Jaar, maakt samen met minister van Primair en Voortgezet Onderwijs Mariëlle Paul de winnaars bekend.