De intentieverklaring bij ABP is vervallen

geplaatst in: Geen categorie | 0

Wil je eerder met pensioen dan op de AOW-leeftijd? En wil je je pensioen al (deels) opnemen? Dan hoef je geen intentieverklaring meer te ondertekenen. Je kunt dus onbeperkt (blijven) werken naast jouw pensioen.

Met een intentieverklaring gaven werknemers aan dat zij stoppen met werken voor het deel dat ze pensioen opnemen. En dat ze ook niet plan zijn om later voor dat deel weer te gaan werken. Als werknemers meer dan 5 jaar vóór hun AOW-leeftijd pensioen opnamen, stelde de Belastingdienst als voorwaarde dat zij dit bevestigden in een zogenoemde intentieverklaring.

Met de ingang van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) op 1 juli 2023 is de intentieverklaring komen te vervallen. Dit betekent dat je onbeperkt mag (blijven) werken naast jouw (deeltijd)pensioen.

Meer informatie bij ABP