Ga in gesprek over de deeltijdfactor

geplaatst in: Geen categorie | 0

Uit onderzoek weten we dat het goede gesprek, maatwerk en een andere organisatie van het werk kunnen bijdragen aan meer uren werken. Wil jij het goede gesprek voeren en met de deeltijdfactor aan de slag gaan? Meld je dan aan voor een pilot van Voion.

Deeltijdwerken komt in het voortgezet onderwijs relatief vaak voor. In het licht van het terugdringen van het lerarentekort is er op papier potentieel om de deeltijdfactor te verhogen. Minister Wiersma kwam met het voorstel voor het invoeren van een bonus voor leraren die meer- of voltijds gaan werken. De vraag is of een bonus alleen ertoe leidt dat leraren meer uren gaan werken. Uit onderzoeken van Voion en van ResearchNed weten we dat het goede gesprek, maatwerk en een andere organisatie van het werk kunnen bijdragen.

Voion start binnenkort het Innovatielab een aantal pilots op scholen om meer inzicht te krijgen in wat werknemers belemmert of stimuleert om meer uren te gaan werken.

Flyer over de pilot (inclusief aanmeldingsgegevens)

Gesprekstool Samen in gesprek over de deeltijdfactor