16 juni belangrijke dag voor cao-trajecten

geplaatst in: Geen categorie | 0

Het Kabinet bespreekt vandaag de brieven van SCO en de werkgevers in het onderwijs en de eis van de bonden in het ultimatum. De uitkomst van dit beraad is van grote invloed op het wel of niet kunnen sluiten van cao’s in de onderwijssectoren.

Op dit moment wordt er voor alle onderwijssectoren overlegd over nieuwe cao’s echter zonder duidelijk en vooral extra loonruimte zal het moeilijk zo niet onmogelijk zijn om op korte termijn een cao te sluiten. Terwijl juist nu de werknemers in het onderwijs de gevolgen van de gestegen inflatie aan den lijve ondervinden.

Zo gauw er meer duidelijkheid is vanuit het kabinet zullen we als bonden en werkgevers beoordelen waar we staan en welke vervolgstappen er gezet moeten worden. Acties, waaronder een staking, zijn daarbij zeker niet uitgesloten.