Onderhandelingen cao-PO van start gegaan

geplaatst in: Geen categorie | 0

Op 13 april zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao gestart. In het eerste overleg zijn de inzetten van de bonden en de inzet van de PO-raad uitgewisseld. In de komende weken zal er in een aantal sessies worden onderhandeld. De huidige cao loopt af op 1 mei, de verwachting is dat we niet voor die datum een nieuwe cao zullen hebben aangezien er op dit moment nog geen inzicht is in de beschikbare loonruimte.

Speerpunten
In de inzet van de bonden ligt de nadruk op loon, werkdruk, en functiewaardering. Bijzonder is in dit traject dat we een loonafspraak moeten maken voor PO en VO, aangezien we geen nieuwe loonkloof willen laten ontstaan. Werkgevers hebben een brief aan de ministers gestuurd waarin ze pleiten voor extra ophoging van het beschikbare budget om onderwijs een aantrekkelijke werkgever te kunnen laten zijn. Op zijn vroegst in de tweede helft van mei zal hierover duidelijk in komen.

Op dit moment overwegen we als gezamenlijke vakbonden of we dit pleidooi van werkgevers met acties moeten ondersteunen. We zullen jullie hierover spoedig berichten.