Video’s met tips voor de procesbegeleider

geplaatst in: Geen categorie | 0

In de cao-vo is afgesproken dat werknemers gezamenlijk – binnen de door de schoolleiding en pmr bepaalde kaders – bepalen waar de collectieve werkdrukmiddelen aan worden besteed. Werknemers gaan, in groepen of organisatorische eenheden, met elkaar in gesprek over hoe ze de werkdruk willen verminderen en stellen gezamenlijk werkdrukplannen op. De kwaliteit van die gesprekken bepaalt mede hoe goed de plannen zullen zijn.

Een gesprek over werkdruk kan lastig zijn: er zijn veel verschillende meningen en belevingen van werkdruk, soms met emoties en verschillende belangen. Een goede voorbereiding en iemand die helpt het gesprek over werkdruk in goede banen te leiden is belangrijk en maakt het een stuk gemakkelijker om tot een effectief en gezamenlijk plan te komen. Ben jij benieuwd hoe je zo’n gesprek praktisch en kundig aanpakt of wil je tips om het nog beter te doen? Deze drie video’s van Voion geven handvatten om het gesprek te ondersteunen; in de voorbereiding en de begeleiding.