Schoolbesturen Amsterdam slaan flater met normalisering noodmaatregelen

geplaatst in: Geen categorie | 0

De samenwerkende schoolbesturen voor primair onderwijs in Amsterdam presenteerden op 30 januari in het Parool hun plannen voor het onderwijs in de stad: de noodmaatregelen zoals een vierdaagse schoolweek en onbevoegden voor de klas worden het nieuwe normaal, ‘wen er maar aan ouders’, is de teneur.

‘Zeer teleurstellend’, zegt Remko Littooij, vicevoorzitter van de FvOv, ‘natuurlijk is het lerarentekort niet plotseling opgelost. Maar het getuigt van niet veel vertrouwen in de sector om nu alvast voor te sorteren op het definitief mislukken. Niet nu er nog op allerlei plekken nagedacht wordt hoe we op korte termijn zo goed mogelijk kunnen werken aan verbeteringen en instroom.
Nog meer steekt misschien wel dat dit negatieve toekomstbeeld door schoolbestuurders is opgesteld zonder dat onderwijspersoneel daarover heeft meegepraat. Het signaal dat naar de werkvloer uitgaat is dat de schoolbesturen niet zo zeer hun best meer hoeven doen om een bevoegde leraar voor de klas te krijgen want in de toekomst gaan we dat ook niet meer doen. Het toont bar weinig waardering voor de professional in de klas. En ten slotte zullen deze plannen ten koste gaan van de onderwijskwaliteit’.