Het ABP verhoogt de pensioenen

geplaatst in: Geen categorie | 0

nvopHet ABP verhoogt jouw pensioen vanaf 1 januari 2023 met 11,96%. Dit is gelijk aan de volledige prijsstijging in de periode van september 2021 tot september 2022. Het ABP verhoogt de uitkeringen van gepensioneerden en de pensioenaanspraken van deelnemers die nu nog pensioen opbouwen of in het verleden pensioen hebben opgebouwd bij het ABP. Dit is mogelijk omdat de financiële positie van ABP het toelaat. En doordat het ABP gebruik mag maken van soepelere regels, omdat zij over willen stappen naar het vernieuwde pensioenstelsel. Het verantwoordingsorgaan, waar de NVOP via de CMHF in is vertegenwoordigd, adviseerde positief over dit besluit.

Lees meer bij ABP

Waarom kan het ABP nu ineens wel indexeren?

Pensioenfonds ABP verhoogt de pensioen per 1 januari 2023 met 11,96%. Het ABP-vermogen is in 2022 met ruim 90 miljard afgenomen. Hoe kan ABP dan nu toch fors indexeren? En waarom kon dat niet de afgelopen jaren, toen het vermogen groeide van 220 miljard in 2010 naar 552 miljard in 2021? De verhoging geldt overigens niet alleen voor gepensioneerden, maar ook voor actieven en slapers die pensioen bij ABP opbouwen of hebben opgebouwd.

Lees meer bij CMHF