Onderwijskwaliteit en zeggenschap

geplaatst in: Geen categorie | 0

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap nodigt jou uit om deel te nemen aan een breed gesprek over governance en (mede)zeggenschap in het primair en voortgezet onderwijs. Jouw kans om te zorgen dat de plannen van de politiek beter aansluiten op jouw onderwijspraktijk!

Het verbeteren van de onderwijskwaliteit en de (mede)zeggenschap van schoolleiders, leraren, ouders en leerlingen is één van de ambities van het kabinet. Het ministerie van OCW zet daarom een onderzoek uit naar governance en (mede)zeggenschap in het primair en voortgezet onderwijs. Jouw hulp is nodig om met elkaar een breed gesprek te voeren over de rollen en verantwoordelijkheden in en om de school.

Het brede gesprek wordt gevoerd aan de hand van vijf thema’s:

  1. Governancestructuur van schoolorganisaties (Welke structuur heeft de organisatie van de school?)
  2. Versterken zeggenschap (Hoe kunnen leraren, schoolleiders en (G)MR-leden meebeslissen?)
  3. Investeringen naar de klas (Hoe wordt het geld dat de school heeft uitgegeven?)
  4. Rol en positie van de schoolleider (Wat is de rol van de schoolleider en hoe kan die dat het beste invullen?)
  5. Verantwoording (Hoe laat de school zien waar het geld aan uit is gegeven?)

Doe mee en deel jouw ervaring!

Meer informatie en aanmelden