Voor leden: digitale FvOv/ABP-informatieavonden ‘Zo zit dat met jouw pensioen!’

geplaatst in: Geen categorie | 0

Onze samenleving verandert voortdurend en jouw pensioen verandert mee. Veranderingen in AOW-leeftijden, opbouw van ABP-pensioen en keuzemogelijkheden wanneer je met pensioen gaat, maken pensioen vaak tot een lastig onderwerp. Voor veel mensen lijkt pensioen nog ver weg, voor anderen komt het steeds dichterbij.

De FvOv/NVOP vindt het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn met jouw ABP-pensioen. Daarom hebben wij, in samenwerking met het ABP, digitale voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd, via Microsoft Teams. Een pensioenvoorlichter van het ABP zal een interactieve presentatie verzorgen, waarbij ook de gelegenheid bestaat om vragen te stellen.

 

Het is hoe dan ook belangrijk om je te verdiepen in jouw pensioen. En om antwoord te krijgen op vragen als:

 • kan ik eerder, of juist later met pensioen gaan?
 • wat is voorwaardelijk pensioen, en waar moet ik op letten?
 • hoeveel pensioen en AOW bouw ik op?
 • hoeveel pensioen kan ik laten uitkeren als ik stop?
 • wat gebeurt er met mijn pensioen als ik minder ga werken?
 • wat is nabestaandenpensioen en wat kan ik hiermee doen?
 • ik wil zelf berekeningen maken: hoe werkt MijnABP?

Leven deze vragen ook bij jou?

Meld je dan aan voor een digitale informatieavond op

 • Dinsdag 6 december van 16.00-17.30 uur
 • Maandag 12 december van 19.00-20.30 uur
 • Woensdag 14 december van 16.00-17.30 uur
 • Dinsdag 20 december van 19.00-20.30 uur
 • Woensdag 11 januari 2023 van 16.00-17.30 uur
 • Donderdag 19 januari 2023 van 19.00-20.30 uur

Bij voldoende belangstelling voor deze digitale informatieavonden organiseren wij meer bijeenkomsten op andere data.

Aanmelden  is niet meer mogelijk, alle bijeenkomsten zitten VOL

Toelichting aanmeldingssysteem
In verband met interactie tussen deelnemers en de pensioenvoorlichter, kunnen maximaal 12 personen per presentatie deelnemen. Inschrijving gaat op basis van datum van aanmelding. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie over de digitale bijeenkomst. Als je deze bevestigingsmail niet ontvangt dan is de aanmelding niet volledig afgemaakt.

Praktisch zaken

 • De ABP/FvOv-bijeenkomsten zijn gratis.
 • Deelnemers krijgen tijdig een uitnodigingsmail (via MS Teams) van de pensioenvoorlichter om deel te nemen aan de presentatie. Indien men verhinderd is, dan kan men via de bevestigingsmail de boeking annuleren.
 • De deelnemers worden verzocht om zich 10 minuten voor aanvang van de presentatie aan te melden in Microsoft Teams, zodat de presentatie op tijd kan beginnen.
 • De pensioenvoorlichter kan tijdens de presentatie geen technische problemen van deelnemers verhelpen. Deelnemers wordt daarom verzocht vóór de presentatie de werking van Microsoft Teams uit proberen. Ook leidt een vaste internetaansluiting vaker tot een stabieler gebruik dan via Wifi. Voor de leesbaarheid van de presentatie is het gebruik een PC of laptop aan te bevelen.

We verwelkomen je graag tijdens een van onze digitale presentaties!