Regionale data arbeidsmarktanalyses 2022 PO en VO gepubliceerd

geplaatst in: Geen categorie | 0

VO: (on)bevoegd en benoembaar gegeven lessen

Gemiddeld wordt 88 procent van de lessen in het voortgezet onderwijs gegeven door een leraar die daarvoor over de juiste papieren beschikt. Ruim 8 procent van de lessen wordt door leraren gegeven die benoembaar zijn, en iets minder dan 4 procent door leraren die niet bevoegd zijn. Benieuwd naar de cijfers voor jouw regio?

Bij Voion vind je alle gegevens!

PO: onderwijssector met tekort aan personeel

De arbeidsmarkt in het primair onderwijs is de afgelopen jaren in een rap tempo veranderd. Jaren geleden was het voor (startende) leraren nog moeilijk om een baan in de sector te vinden. Die tijd is voorbij: de sector heeft te maken met een tekort aan personeel. De arbeidsmarkt in het primair onderwijs heeft een sterk regionaal karakter. Daarom heeft niet elke regio in dezelfde mate te maken met dit tekort.
Benieuwd hoe de arbeidsmarkt er in jouw regio uitziet? Het Arbeidsmarktplatform PO maakte 18 regionale arbeidsmarktanalyses. In deze analyses vind je cijfermatige ontwikkelingen.