Kabinet: investeer in onderwijshuisvesting!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Meerdere belanghebbenden in het onderwijs riepen het kabinet begin oktober op te zorgen voor goede, gezonde en duurzame schoolgebouwen.

De speerpunten van het manifest zijn:

  • In gezamenlijkheid roepen we het kabinet op van goede, gezonde en duurzame schoolgebouwen een beleidsprioriteit te maken, met een structurele jaarlijkse investering van minstens €730 miljoen voor een integrale en programmatische aanpak van verouderde en slechte schoolgebouwen.
  • We moeten niet blijven hangen in plannenmakerij, maar nu in actie komen. Zonder extra geld van het Rijk zitten onze kinderen, leraren, ondersteuners en schoolleiders nog decennia in slechte gebouwen.

Volledige tekst van het manifest

Op 11 oktober heeft minister Dennis Wiersma tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer aangekondigd er vaart achter te zetten en al medio november een brief naar de Kamer te sturen over de aanpak van verouderde schoolgebouwen. Zo kan er al in de begrotingsbehandeling in de week van 22 november over gesproken worden.