Kabinet ga aan de slag met eigen oproep!

geplaatst in: Geen categorie | 0

De vier centrales van Overheidspersoneel hebben een brief aan premier Rutte gestuurd. In deze brief verwijzen de overheidsvakbonden naar de oproep van het kabinet aan de werkgevers om de salarissen snel te verhogen gezien de torenhoge inflatie. Volgens het kabinet is er ruimte genoeg voor een loonsverhoging. Daar het kabinet zelf ook werkgever is doet zij dus ook een oproep aan zichzelf.

Het wordt dan ook tijd dat het kabinet het goede voorbeeld gaat geven aan de werkgevers in Nederland. Een en ander in lijn met onze minister van Financiën die richting de NS-directie ten tijde van de spoorwegstaking heeft gezegd dat zij zich royaler op moesten stellen tijdens de onderhandelingen. Zij wees de NS-directie op het feit dat er een groot personeelstekort is dat voor nu en in de toekomst opgelost moet worden met een goede cao daar de spoorwegen een ultiem publieke zaak dient.

Onze minister van Financiën heeft hier een punt en zal in lijn met deze oproep nu ook in actie moeten komen. Want niet alleen de NS dient een ultiem publieke zaak. Dit geldt namelijk ook voor alle Publieke Sectoren zoals Onderwijs, Zorg, Veiligheid enz. Ook hier is al vele jaren sprake van een groot aantal vacatures en een te hoge werkdruk. Het aantal vacatures neemt sinds jaar en dag alleen maar toe.
In het belang van de publieke zaak zal minister Kaag dus even voortvarend als de NS-directie invulling moeten gaan geven aan haar eigen oproep: stel je royaal op richting het personeel in de Publieke Sector daar zij ultiem de publieke zaak dient.