10 jaar Voion: Van projectmatig bureau naar sectorbrede verbinding

geplaatst in: Geen categorie | 0

Voion bestaat dit jaar 10 jaar. Een mooi moment om kort stil te staan bij de ontwikkeling die het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds voor het voortgezet onderwijs heeft doorgemaakt en vooruit te blikken met twee bestuursleden van het eerste uur: Hein van Asseldonk en Jilles Veenstra.

In het paritaire bestuur van Voion zijn de werknemerszijde, hier maakt FvOv/NVOP deel van uit, en de werkgeverszijde even sterk vertegenwoordigd. Jilles Veenstra, van oorsprong docent Nederlands en bewegingsonderwijs en nu voorzitter van de FvOv, is een van de vertegenwoordigers vanuit de werknemers en vice-voorzitter van de VO-raad Hein van Asseldonk vertegenwoordigt als oud-rector de werkgevers in het bestuur van Voion. Het bestuur bestaat uit zes leden en een onafhankelijk voorzitter en komt eens in de zes weken samen, met altijd een volle agenda.

Het volledige interview op de website van Voion