Cao-VO en cao-MBO definitief

geplaatst in: Geen categorie | 0

De achterbannen van de sociale partners stemden in met het op 14 oktober overeengekomen onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao-VO 2021. De nieuwe cao-VO heeft een looptijd van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021. De afspraken uit het onderhandelaarsakkoord zijn nu uitgewerkt in de cao-teksten en salarisschalen. Deze zijn beschikbaar in de cao-VO-app van Voion.

De leden van de FvOv hebben in overgrote meerderheid ingestemd met de technisch gewijzigde cao-MBO. Ook de andere bonden en de MBO Raad hebben na raadpleging van hun achterbannen hiermee ingestemd. De technische wijzigingen waren vooral noodzakelijk vanwege de komst van de wet Bestuurlijke Harmonisatie Beroepsonderwijs. De aangepaste cao loopt tot 1 mei 2022. Binnenkort zal de FvOv met haar achterban in gesprek gaan over de inzet voor de volgende cao.

Cao-onderhandelaar Gijs Jacobse: ‘Behoud van koopkracht, werkdrukverlaging en verbetering van de functiemix zullen dan zeker weer op tafel komen’.

Lees meer