Gendi.nl: themawebsite gender- en seksuele diversiteit

geplaatst in: Geen categorie | 0

Stichting School & Veiligheid bevordert de sociale veiligheid op school. Ruimte geven aan gender- en seksuele diversiteit is daarvan onderdeel. Gendi is een platform van Stichting School & Veiligheid om binnen het onderwijs ruimte te vragen voor een sociaal veilige omgeving voor gender- en seksuele diversiteit.

Initiatief van School & Veiligheid
Op de themawebsite Gendi.nl worden de onderwerpen uitgediept en praktisch aangepakt. School & Veiligheid voert deze activiteiten uit met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. De voorloper van Gendi was de website Gay&School (van het jaar 2000 tot 5 oktober 2021).

Missie
Gendi ondersteunt schoolprofessionals in het ruimte geven aan gender- en seksuele diversiteit. Zij informeren, inspireren en adviseren hoe ze kunnen werken aan een school die ook sociaal veilig is voor lhbti+leerlingen en –studenten.

Doelgroep
De primaire doelgroep waar de website zich op richt is de leraar en de docent in het PO, VO en mbo. Daarnaast is er ook voor teams, teamleiders, schoolleiders en andere schoolfunctionarissen inspiratie en informatie.

Aanspreekvormen
Gendi.nl wil dat iedere leerkracht, leraar, onderwijzer, docent (of hoe iemand zichzelf ook noemt) zich thuis voelt. Met de aanspreektermen leraar en docent richten zij zich op al deze onderwijsgevenden in het PO, VO en mbo. Ook werken zij aan zoveel mogelijk ‘inclusief taalgebruik’, bijvoorbeeld bij voornaamwoorden en verwijswoorden.