Sectoranalyses (vo en mbo) duurzame inzetbaarheid

geplaatst in: Geen categorie | 0

Voortgezet onderwijs

Duurzame inzetbaarheid is gericht op het werkend en gezond de AOW-leeftijd bereiken en daarmee een belangrijk (hulp)middel om lerarentekorten tegen te gaan. In verschillende levensfasen kan de (duurzame) inzetbaarheid – vanwege uiteenlopende redenen – onder druk komen te staan. De Sectoranalyse VO duurzame inzetbaarheid voortgezet onderwijs geeft inzicht in de ontwikkelingen en problematiek van duurzame inzetbaarheid en langer doorwerken in het voortgezet onderwijs alsmede mogelijke knelpunten bij oudere medewerkers die moeite hebben om gezond en met plezier werkend de (gestegen) AOW-leeftijd te bereiken. De analyse geeft handvatten voor gericht beleid op verschillende groepen werkenden.

Het gehele nieuwsbericht van VOION

Middelbaar beroepsonderwijs

Werkgevers en werknemers van het mbo (verenigd in het arbeidsmarktplatform SOM) hebben het CAOP gevraagd om te onderzoeken hoe investeringen in duurzame inzetbaarheid ervoor kunnen zorgen dat werknemers zo gezond mogelijk tot hun pensioen doorwerken. De resultaten van dit onderzoek zijn terug te lezen in de onlangs uitgevoerde Sectoranalyse van het mbo. Duurzame inzetbaarheid wordt in deze Sectoranalyse MBO gedefinieerd als fitheid, energie en motivatie; in goede gezondheid zijn; en als laatste aspect het beschikken over de juiste vaardigheden voor het werk.

Lees meer bij SOM