Ga aan de slag met het OnderwijsKieskompas

geplaatst in: Geen categorie | 0

Hoe denken politieke partijen specifiek over het onderwijs?

Je kunt nu een OnderwijsKieskompas invullen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Vinden partijen bijvoorbeeld dat de lerarenopleiding gratis moet worden? Moeten leraren in het basisonderwijs evenveel betaald krijgen als docenten in het voortgezet onderwijs? En hoe denken ze over het bindend studieadvies in het hoger onderwijs?

Verdiepende stemhulp
Al 15 jaar maakt Kieskompas iedere verkiezing een analyse van de verkiezingsprogramma’s om een stemhulp te ontwikkelen. Hiermee laat het zien wat belangrijke politieke kwesties zijn en waar de verschillende partijen voor staan. Het is voor het eerst dat Kieskompas een verdiepende stemhulp ter beschikking stelt speciaal voor iedereen die het onderwijs aan het hart gaat.
Na het invullen de stellingen zie je het politieke landschap van 2021 als het gaat om onderwijs, met een assenstelsel waarop de politieke partijen zijn geplaatst. Zo kun je ontdekken waar je staat ten opzichte van de politieke partijen. Het Kieskompas wordt gemaakt op basis van een beproefde wetenschappelijke methode. Alle standpunten van de politieke partijen worden gecontroleerd op basis van officiële partijdocumenten.

Van voorschool tot eindonderwijs
Het OnderwijsKieskompas is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting van het Onderwijs, een sectoroverstijgende samenwerking van ‘voorschool tot eindonderwijs’ met alle werkgevers en werknemers in het onderwijs. De aangesloten partijen zijn: PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen, VSNU, FvOv, AOb, AVS, CNV Onderwijs en FNV Overheid.