Geef onderwijspersoneel voorrang bij vaccineren!

geplaatst in: Geen categorie | 0

De FvOv/NVOP vindt het van groot belang dat het onderwijs zo veel mogelijk doorgang kan vinden. Het is daarvoor essentieel dat het onderwijspersoneel na het zorgpersoneel, dat direct in contact komt met mogelijke corona-patiënten, versneld in aanmerking komt voor vaccinatie.

Op dit moment wordt er in het VO lesgegeven aan de examenklassen en worden er praktijklessen gegeven en mogelijk gaat vanaf 18 januari het onderwijs in het PO en VO weer open. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar het inzetten van sneltesten voor personeel en leerlingen maar in onze ogen is er meer nodig.

Leraren en ondersteuners vinden het belangrijk dat de leerlingen naar school kunnen komen maar maken zich tegelijkertijd ook zorgen over hun eigen veiligheid. In de maanden november en december van het vorig jaar vielen veel lessen uit vanwege ziekte van personeelsleden. Daardoor kwam met regelmaat het onderwijs in het gedrang.

‘Met het versneld vaccineren van het onderwijspersoneel sla je twee vliegen in een klap,’ aldus Jilles Veenstra, voorzitter van de FvOv, ‘je verkleint de lesuitval en daarnaast vergroot je de veiligheid van het personeel. We hebben allemaal gezien wat sluiting van scholen met de kwaliteit van het onderwijs doet, vaccinatie biedt daarvoor een goede uitweg!’