LOF en OCW Regeling Schoolkracht

geplaatst in: Geen categorie | 0

Doe een aanvraag vóór 16 januari!

Wellicht heb je eerder een LOF-aanvraag gedaan, wil je opnieuw met een onderwijsinnovatie aan de slag of hiermee voor het eerst beginnen? Er is een opvolger van LOF waarvoor je vanaf nu subsidie kunt aanvragen via DUS-I. De subsidie is bedoeld het po, vo en so.

De regeling is al opengesteld. Plannen kunnen tot en met 15 januari 2021 worden ingediend. Begin maart krijgen scholen dan te horen of ze in aanmerking komen voor de regeling voor de periode maart 2021 tot en met augustus 2022.

Er kan maximaal €30.000 worden aangevraagd voor een plan voor schoolontwikkeling dat zich richt op één van de volgende thema’s.

  1. Verbeteren onderwijskwaliteit
  2. Omgaan met leraren- en schoolleiderstekort
  3. Kansen(on)gelijkheid
  4. Digitalisering

In gesprek
LOF-leraren gaan binnenkort samen met SIOF schoolleiders met OCW in gesprek om hun huidige LOF en SIOF ervaringen te delen. Deze ervaringen dienen als input voor de verdere uitwerking van de regeling.
Het mbo kan helaas (nog?) geen gebruik maken van de regeling. Dit heeft LOF bij OCW aangekaart. De eerste aanvraagronde is alleen voor po, vo en so. Of dit in de toekomst ook zo blijft zal in een later stadium besloten worden.

LOF zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Houd zelf de site van OCW ook in de gaten.