Lesopafstand.nl is vernieuwd

geplaatst in: Geen categorie | 0

Lesopafstand.nl is het platform voor ondersteuning van afstands- en hybride onderwijs. Omdat het ook dit schooljaar nog nodig is dat scholen soms afstands- of hybride onderwijs geven is het platform doorontwikkeld.

Lesopafstand.nl helpt scholen met het combineren van onderwijs thuis en op school wanneer dat nodig is. Denk aan situaties waarbij een leraar afwezig is, een of meer leerlingen thuis moeten blijven, klassen vanuit huis onderwijs volgen of de school tijdelijk dicht is. Of het nu een korte of langere periode betreft: het is belangrijk dat het onderwijs kan doorgaan.

Naast informatie en tips over bijvoorbeeld streamen van lessen, het geven van instructies op afstand, het gebruik van (digitaal) lesmateriaal en het online communiceren met collega’s, leerlingen en ouders kun je nu ook knelpunten melden die je ervaart in het onderwijsproces, de randvoorwaarden of de organisatie bij het organiseren van hybride onderwijs en onderwijs op afstand.

Het loket voor vragen is uitgebreid en verstevigd

  • Op meer veel gestelde vragen vindt u direct een antwoord;
  • Er zijn meer professionals beschikbaar om hulp te bieden;
  • Vragen over het schoolgebouw en ventilatie kunnen worden beantwoord;
  • Via webinars worden mooie, nuttige en toepasbare voorbeelden uit de praktijk gedeeld.