Dringend advies: mondneusmasker dragen buiten het leslokaal in het VO

geplaatst in: Geen categorie | 0

Met ingang van maandag 5 oktober 2020 wordt het gebruik van mondneusmaskers binnen het schoolgebouw dringend geadviseerd in situaties waar de afstand van 1,5 meter tussen leerling en onderwijspersoneel niet toe te passen of te handhaven is, zoals op gangen en in aula’s. Dit geldt niet voor klassikale lessituaties waarin leerlingen zitten, dan kan het mondneusmasker af.

Ten aanzien van de beroepsgerichte vakken in het vmbo en de praktijkvakken in het praktijkonderwijs geldt dat een mondneusmasker dringend wordt geadviseerd in specifieke lessituaties waar geen 1,5 meter afstand is te houden tussen leerling en docent, en waarbij een mondneusmasker de veiligheid van de lessen niet in gevaar brengt (zoals bij lassen).

Lees meer in deze aanpassing servicedocument vo