VCP zegt geen ja tegen uitwerking pensioenakkoord

geplaatst in: Geen categorie | 0

Standpunt VCP/CMHF/FvOv/NVOP

Het is een spannende week voor het pensioenakkoord. Vrijdag 12 juni kwam het bericht van minister Koolmees dat er met de onderhandelaars een akkoord was voor de verdere uitwerking van het in 2019 afgesloten pensioenakkoord. De VCP (waar de FvOv/NVOP via de CMHF bij aangesloten is), stelde meteen dat er eigenlijk geen akkoord was, omdat er nog teveel zaken onvoldoende uitgewerkt zijn.
Na raadpleging van de onderliggende verenigingen komt de VCP op vrijdag 19 juni naar buiten met het bericht dat er geen ja, maar ook geen nee gezegd kan worden tegen het akkoord.
Het akkoord bevat hele goede componenten, maar het uitblijven van compensatie van de doorsneesystematiek is een te zwaar punt om aan voorbij te gaan. De FvOv heeft dit in het advies aan de CMHF ook benoemd.

Jilles Veenstra, voorzitter van de FvOv/NVOP, verwoordt het als volgt:

‘Het overleg kent nog teveel open eindjes en niet alle informatie is beschikbaar voor de achterban. Hierdoor is een achterbanraadpleging niet mogelijk geweest en dat brengt ons tot een Nee, tenzij. Het ‘tenzij’ geeft aan dat we wel mogelijkheden tot een akkoord zien maar dan zal in onze ogen met name de compensatie voor de afschaffing van de doorsneepremie alsnog afdoende moeten worden geregeld.’

Dit sluit aan bij het standpunt van de VCP.

Lees verder op de site van de FvOv.