Onderhandelaarsakkoord voor nieuwe cao-mbo 2020-2021

geplaatst in: Geen categorie | 0

Op 26 mei hebben de MBO Raad en de werknemersorganisaties FvOv, AOb, CNV Onderwijs en FNV Overheid met elkaar de overeenstemming bereikt. In korte tijd is, dankzij de inzet van cao-partijen, het onderhandelaarsakkoord voor de cao-mbo tot stand gekomen.

Met het onderhandelaarsakkoord wordt de lijn die de werkgevers- en werknemersorganisaties samen al langer inzetten om de arbeidsvoorwaarden voor huidige (en toekomstige) medewerkers aantrekkelijk te houden en verder te ontwikkelen, doorgetrokken. Het principeakkoord bevat loon- en procesafspraken. Hier vind je de hoofdlijnen van het akkoord.

Ledenraadpleging
Het onderhandelaarsakkoord cao-mbo wordt de komende weken aan de achterbannen van werkgevers en werknemers voorgelegd met een positief advies. Ook door NVOP, zie je mailbox!