FvOv-verenigingen stemmen in met onderhandelaarsakkoord cao-vo

geplaatst in: Geen categorie | 0

De ledenraadpleging liet aan duidelijkheid niet te wensen over. 93% van het totaalaantal FvOv-respondenten (en bij de NVOP 100%) gaf aan te kunnen instemmen met het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao-vo met een looptijd van 1 januari 2020 tot 1 januari 2021. De ALV heeft dan ook bepaald dat dit akkoord vertaald mag worden in een nieuwe cao. Ondanks deze overweldigende steun voor het akkoord wordt er ook gewezen op het niet aanpakken van de werkdruk!

Salarisverhoging
Vanaf 1 maart vindt er een salarisverhoging van 2,75% plaats (deze zal met terugwerkende kracht in mei dan wel juni worden uitbetaald) en €750 (voor een fulltimer) in de maand juni. Daarnaast wordt in december de eindejaarsuitkering met 0,6% verhoogd naar 8%. Dat is in deze tijden van online-onderwijs een mooie opsteker voor de werknemers in het VO.

Verdere uitwerking
De AOb en CNV Onderwijs hadden al eerder aangegeven te kunnen instemmen met het bereikte akkoord. De VO-raad zal op 28 april duidelijkheid verschaffen. Bij ook een akkoord van hen zal er zo snel mogelijk een nieuwe cao-tekst beschikbaar komen.