Waarom vertrekken leraren uit het primair onderwijs?

geplaatst in: Uncategorized | 0

Het Arbeidsmarktplatform PO heeft een verkenning gedaan naar vertrekredenen van leraren in het primair onderwijs. Waarom meer leraren de afgelopen jaren van baan zijn veranderd is onbekend, maar het is goed mogelijk dat het lerarentekort hier een rol in speelt. Door het tekort zijn er meer baankansen voor leraren, waardoor zij eerder kunnen kiezen voor een baan dichter bij huis of een school die qua onderwijsvisie beter bij hen past. Je vindt hier de resultaten van de verkenning.

Dit is aanleiding geweest een verkenning uit te voeren naar de vertrekredenen van leraren in de sector. Waarom besluiten leraren van baan te wisselen? Welke pushfactoren ervaarden zij in hun oude baan en wat trekt leraren aan in hun nieuwe baan?